Rahsia Kulit Cantik Dengan Mayonis

Bahan makanan bukan sahaja boleh dimakan, namun boleh dijadikan sebagai bahan kecantikan. Sebagai contoh, mayonis yang kita gunakan sebagai petanda
 tambahan makanan sebenarnya bagus untuk kecantikan kulit.


Bahan yang terkandung dalam mayonis mempunyai campuran telur dan juga minyak zaitun.
Mayonis boleh digunakan untuk ;
     
1. Lembapkan kulit semula jadi
Kandungan telur dan minyak yang sangat banyak membantu melembabkan sel kulit yang kering dan nampak lebih awet muda. Sapukan mayonis ini pada wajah sebelum tidur.
     
   


2. Rambut anda jadi lurus dan sihat
Bukan hanya baik untuk kulit, mayonis membantu merawat rambut kering dan kasar. Kandungan dalam mayonis akan membuatkan rambut lebih terurus dan bebas daripada masalah rambut bercabang.
     
     
3. Rawat kulit kasar di lutut
Mayonis membantu hilangkan kulit kasar di lutut. Sapukan mayonis di bahagian bermasalah dengan lembut, ini akan menghilangkan sel kulit mati dan hasilnya kulit anda jadi lebih lembut.
     
     
4. Masalah kulit terbakar
Mayonis juga boleh digunakan untuk hapuskan kesan kulit terbakar akibat pancaran matahari yang terlalu lama. Selain itu mayonis juga membantu kulit yang mengalami iritasi dan panas.
     
     
5. Hilangkan kelemumur
Macam-macam dah guna tetapi kelemumur tetap ada. Jangan risau, anda boleh gunakan mayonis dengan sapu di kulit kepala dan biarkan beberapa minit sebelum bilas dengan air bersih.     
6. Kulit jadi halus tanpa masalah
Sel kulit mati juga akan hilang jika anda selalu sapu mayonis di kulit wajah. Sapu dan biarkan selama 15 minit, kemudian bilas dengan air dan tepuk di wajah lembut. Ini akan membuatkan kulit jadi lebih lembut dan halus.

Banyak manfaat dengan mayonis kan? Apa lagi, cepat beli mayonis dan jadikan ia sebagai produk utama bagi mengembalikan kecantikan semula jadi anda
lambat pancut, tahan lama & lambat keluar air mani
0 Komentar untuk "Rahsia Kulit Cantik Dengan Mayonis"

Back To Top