Dua Gadis Comel Makan Ais krim Negro Jadi Viral
Fenomena pantun 2 kerat dengan Aiskrim Pasu sememangnya hangat menjadi bualan dan bahan ketawa di laman sosial. Namun, ada juga yang terlampau 'cerdik' sehingga memalukan diri sendiri.

Itulah yang dilakukan oleh seorang pengguna Facebook bernama Ekin Roslan.

"Pergi kedai cari aiskrim pasu, jumpe aiskrim negro. hahahaa!" kata Ekin Roslan yang ditag dengan rakannya, Nur Fazreena II.

Kenapa perlunya memuat naik gambar sebegini yang jelas sekali mengundang kecaman netizen. Ditambah pula dua remaja wanita itu bertudung, menjejaskan lagi imej wanita muslimah.Tindakan Ekin itu dikecam ramai pihak. Ada juga yang cuba menegurnya, namun tidak diendahkan.

"Aku tegur kau sebab kau kawan aku, tak lebih dari tu. Tak nak tengok kau tersesat jauh," kata rakannya, Fahmie Qash FQ, yang juga dipercayai tunang kepada Ekin.

Ramai yang menasihatkan Ekin untuk membuang gambar kontroversi itu. Bagaimanapun, tidak dipedulikan. Sebaliknya, Ekin hanya menukar caption gambar berkenaan.

Kesimpulan dari apa yang berlaku adalah jikalau ingin berlawak atau berguru jangan lah dilaman sosial kerana status anda setiasa diperhatikan yang pelik jerr akan di viral kan.
0 Komentar untuk "Dua Gadis Comel Makan Ais krim Negro Jadi Viral "

Back To Top