Jambatan Gantung Paling Menakutkan Di Dunia

JURUTERA China berjaya mengilhamkan sebuah jambatan gantung paling menakutkan di dunia di wilayah Hunan, selatan negara tersebut yang telah dibuka kepada orang ramai.

Ia bukan sebuah jambatan yang membahayakan nyawa pengguna tetapi lantainya yang diperbuat daripada cermin membuatkan pengguna takut untuk melihat curam sedalam 180 meter di Pingjiang.

Jambatan gantung yang menemukan dua puncak bukit setinggi 300 meter itu juga dikatakan akan bergoyang apabila ditiup angin.

Keadaan itu akan menambah ketakutan orang ramai yang melaluinya kerana ramai diantara mereka merasakan akan jatuh ke dalam gaung.

“Pada mulanya saya masih tidak berasa gentar, tetapi apabila berada di tengah jambatan yang bergoyang, lutut saya mengigil ketakutan,” kata Yun Ku, 23, sebagai reaksi selepas melintasi jambatan gantung berkenaan.

Bagaimanapun, orang ramai yang mengalami ketakutan ketika berada di tengah jambatan akan dibantu oleh kakitangan terlatih untuk menghabiskan perjalanan mereka lapor laman mStar Online hari ini.
0 Komentar untuk "Jambatan Gantung Paling Menakutkan Di Dunia "

Back To Top