Gambar Penari Tiang Melayu Beragama Islam Didenda RM25?Gambar Penari Tiang Lucah Gambar Penari Tiang Melayu Yang Beragama Islam Didenda RM25?
Tidak menghairankan apabila kes keruntuhan akhlak dan jenayah susah benar nak dikawalnya. Masakan tidak, pengedar dadah pun tak takut dengan hukuman gantung sampai mati inikan pula yang terlibat dengan kes keruntuhan akhlak seperti gambar di atas ini….
Gambar Melayu Gambar Penari Tiang Melayu Yang Beragama Islam Didenda RM25? SEREMBAN – Tiga wanita beragama Islam didenda RM25 seorang oleh Mahkamah Majistret di sini semalam selepas mengaku bersalah atas tuduhan berkelakuan kurang sopan dengan melakukan aksi tarian tiang di sebuah pusat hiburan di Nilai dekat sini Sabtu lalu.
Faiqah Azizan, 24, Nurul Huda Abdul Rahman, 23, dan Nooranishah Mohamad Isa, 19, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Mohamad Izwan Mohamed Noh. Mengikut pertuduhan, ketiga-tiga wanita tersebut yang berasal dari Kuala Lumpur didakwa mempamerkan tarian tiang di atas pentas dengan pakaian kurang sopan di tempat hiburan awam.
Pertuduhan dibuat mengikut Seksyen 21 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 yang mengenakan hukuman denda tidak lebih RM25 atau penjara maksimum 14 hari jika sabit kesalahan. Mereka adalah tertuduh beragama Islam yang pertama di Negeri Sembilan disabitkan kesalahan melakukan tarian tiang di bawah akta tersebut.
Mohamad Izwan dalam penghakimanannya berharap kesemua tertuduh insaf dan tidak mengulangi perbuatan itu demi menjaga nama baik diri dan keluarga mereka.
Setakat RM25 untuk kesalahan perlakuan lucah dan menjolok mata di khalayak ramai? “Mahal” lagi denda :
  • Denda buang sampah merata-rata
  • Tidak pakai tali pinggang keledar
  • Baling selipar atau kasut kepada mahkamah (menghina mahkamah) sehingga dipenjarakan satu tahun
Adakah ada yang akan membimbing mereka-mereka ini kembali semula kepada “jalan yang sebenar” atau selepas ini mereka ini akan meneruskan kegiatan mereka seperti biasa selagi tidak ditangkap buat kali yang kedua?
Diharapkan kerajaan lebih tegas dalam menangani masalah ini dengan mengubal undang-undang yang lebih munasabah pada masa ini. Di saat ini, mereka hanya dibicarakan di mahkamah majistret mengikut seksyen 21 akta ‘kesalahan kecil’, tidak layakkah mereka didakwa di mahkamah syariah?
P/S : kepada kedua-dua ibubapa bagi ketiga-tiga wanita ini, perhatian wajah anak-anak anda ini, perbetulkan mereka daripada terlajak lebih jauh lagi daripada yang berlaku sekarang. Apa pandangan anda pula?

sumber : beritasemasa
0 Komentar untuk "Gambar Penari Tiang Melayu Beragama Islam Didenda RM25?"

Back To Top